Save the date: Mercatino del gusto in Maglie August 1-5, 2014

Posted on May 27 2014 by Simona Giacobbi
|
Categorized as
Uncategorized
1633

mercatino-del-gusto

Maglie in the province of Lecce will host the 15th edition of “Mercatino del Gusto” a food and wine event that will be held August 1-5, 2014 that is addressed to communications operators, journalists, bloggers, experts and researchers who have enhanced the area through articles, radio and television report, photos, publications or communication campaigns talking about sustainability and innovation.

During the award ceremony which will be held August 1, at the opening of the event, the top three finalists will be awarded by the jury coordinated by Giacomo Mojoli, an expert in design thinking applied to the Food & Wine, a supply of products from Apulia and a stay of three days. There will be special mentions for restaurateurs, chefs, producers and companies that have been active in the promotion of the region.
The event takes its name from the stands of exhibitors and over ninety Apulian producers of oil, wine and beer. Five days of workshops, dinners, street food, music, dancing and much more.
The event is organized by the omitato Mercatino del Gusto with the support of the Chamber of Commerce of Lecce, Puglia Region, the Province of Lecce, Maglie City and several private companies.
Registration is open until June 23, 2014.

Giornalista professionista, laurea in lingue e letterature straniere e un master in Social Communication. Piacentina d’origine, pugliese d’adozione dal 2012, cresciuta a tortelli e gnocco fritto, impara a cucinare in Canada, a Toronto, dove ha vissuto sei anni e dove ha lavorato per il quotidiano italiano Corriere Canadese. Oltreoceano scopre una diversità culinaria etnica senza confini. Da allora la sua vita cambia. Cucina e ristoranti diventano luoghi interscambiabili di idee, progetti, tradizioni e passioni. Ama assaporare, provare, gustare. E fare foto. Conduce su Telenorba e TgNorba24 la trasmissione “I colori della nostra terra”, un programma che parla di ruralità, agroalimentare ed eccellenze enogastronomiche della Puglia. Ha collaborato con I Love Italian Food e il Cucchiaio d’Argento ed è spesso chiamata a far parte di giurie di eventi a carattere enogastronomico e di concorsi legati al mondo della pizza. Recensisce pizzerie per guide cartacee e online. Nel 2011 crea Pasta Loves Me, un blog che parla di lei, di pasta, food e lifestyle. È fondatrice e responsabile di Puglia Mon Amour, un’avventura che vive con gli occhi curiosi di turista e l’entusiasmo di un’innamorata per una terra che regala ogni giorno emozioni, genuinità e solarità. Ha la pizza napoletana nel cuore e tutto quello che rende felice il suo palato. E vive con una certezza: la pizza non le spezzerà mai il cuore.

Like us on Facebook
on Facebook

Follow me on Twitter
Follow @simonagiacobbi on Twitter
Add me on Google+
on Google+