Production area: Province of Bari; territories of Barletta, Andria, Trani, Minervino Murge and Canosa di Puglia (Province of BAT) – Central Puglia
Wine types: Red; Sparkling Red; Novello; Passito Red; Rosé; Sparkling Rosé; White; Sparkling White; Passito White
Vine varieties: Aglianico, Aleatico, Barbera, Bianco di Alessano, Biancolella, Bombino bianco, Bombino nero, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Notardomenico, Falanghina, Fiano, Greco, Greco bianco, Manzoni bianco, Lambrusco Maestri, Malbech, Malvasia bianca, Malvasia nera di Brindisi, Malvasia nera di Lecce, Merlot, Montonico, Moscatello selvatico, Moscato bianco, Negroamaro, Pampanuto, Petit Verdot, Piedirosso, Pinot bianco, Pinot grigio, Pinot nero, Primitivo, Refosco dal peduncolo rosso, Riesling italico, Riesling renano, Sangiovese,Sauvignon, Semillon, Sylvaner verde, Syrah, Trebbiano toscano, Trebbiano giallo, Uva di Troia, Verdeca, Vermentino, Verdicchio, Negroamaro precoce
Alcohol by volume: 9,5% (sparkling); 10,5% (whites); 11% (reds, rosés, novello)